Libbrechtwandeling

“Kom mee! Laten we gaan zwerven in het land van niemendal, en laten we alle discussies op een hoop gooien, want die zijn immers eindeloos. Dan gaan we samen proberen niets te doen, in rust en stilte, in vrede en zuiverheid, in harmonie en vrijheid.” (Zhuang Zi, 22, vertaling K. Schipper)

 

De Ulrich Libbrechtwandeling is een herinnering aan filosoof en natuurbeschermer Ulrich Libbrecht (1928-2017). Ze start aan de kerk van Zulzeke en leidt ons door een van de mooiste gebieden van de Vlaamse Ardennen. Ulrich Libbrecht woonde hier van 1975 tot aan zijn dood in 2017 en deed er zijn dagelijkse wandelingen. 

De wandeling leidt u langs zijn geliefde wandelpaden vanuit het stille dorp doorheen het inspirerende landschap. Langs het pad staan tekstborden die toegang geven tot zijn gedachtewereld. Er is een traject van 5,5 km en een van 8 km. De folder met wandelkaart kan u hieronder downloaden.

 

De Ulrich Libbrechtwandeling werd in 2008 aan Ulrich Libbrecht aangeboden ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag uit dankbaarheid voor zijn inzet voor de bescherming van het landschap van de Vlaamse Ardennen. Sinds 2017 neemt het Libbrechtgenootschap de zorg voor de wandeling op zich. Met de steun van velen werd de wandeling opgefrist met een nieuwe bewegwijzering en nieuwe tekstborden. De wandeltrajecten van de oorspronkelijke wandeling bleven behouden.

 


Informatieve borden langs het wandeltraject


15/04/2018 - Inwandeling van de vernieuwde Ulrich Libbrechtwanderling

De hernieuwde inwandeling van de Ulrich Libbrechtwandeling op 15 april 2018 in Zulzeke werd een gesmaakt succes. 
De meer dan 100 aanwezigen waren geboeid door de twee inleidingen. Paul van Ceunebroeck sprak over de betekenis van Ulrich Libbrecht voor de natuur in de Vlaamse Ardennen. Els Janssens bracht een inleiding over de oosterse inspiratie in Libbrechts denken over natuur en natuurbeleving.

 

Na de lunch werden verschillende wandelgroepen gemaakt onder leiding van natuurgids Filip Keirse.

De wandelfolder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.